Thursday, October 14, 2010

Mantarli Tavuk

Hazirlanis suresi: 15 dakika

Pisirme suresi: 1 saat

Malzemeler:
  • Yarim kilo tavuk gogsu
  • 2 orta boy sogan
  • 1 yemek tabagi mantar
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi kekik
  • 1 cay kasigi karabiber
  • 1 cay kasigi kirmizi biber
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 1 fincan rendelenmis kasar

Hazirlanisi:
Ince kiyilmis sogani yagda kavurun. Soganlarin rengi donmeye yuz tuttugunda mantari ekleyin ve yumusayincaya kadar pisirin. Bu arada tavuk gogsunu kusbasi dograyin. Mantarlar yumusadiktan sonra tavugu ekleyin. Tuzlayip kisik ateste 45 dakika kadar pisirin. Ocagin altini kapatmadan kekigi, karabiberi ve kirmizi biberi ekleyip karisitin. Ocaktan aldiginiz tavugu kucuk firin kaplarina aktarin (birer porsiyonluk toprak kaplar olabilir). Uzerine rendelenmis kasar peyniri serpin. Onceden isittiginiz 350F firinda peynir eriyene kadar (yaklasik 15 dakika) pisirin. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment