Thursday, October 14, 2010

Piyaz

Hazirlanis suresi: 20 dakika

Pisirme suresi: 1 saat

Malzemeler:
  • Iki su bardagi haslanmis kuru fasulye
  • 2 orta boy sogan
  • 1 limonun suyu
  • Yarim cay bardagi zeytinyagi
  • 1 yemek kasigi sirke
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi sumak
  • 4 siyah zeytin

Hazirlanisi:
Fasulyeyi konserve seklinde alabilir ya da evde kendiniz pisirebilirsiniz. Konserve aldiginiz fasulyenin suyunu suzmeniz yeterli olacaktir. Evde kendiniz pisirmek isterseniz, fasulyeyi aksamdan islatin. Sabah suyunu suzdugunuz fasulyeyi yumusayana kadar haslayin. Haslamak icin fasulyeyi birkac parmak gececek kadar su yeterli olacaktir. Suyunu suzup bir kaseye alin. Tuz ve sirkeyi ekleyip katistirin. Bir saat kadar bu sekilde bekletirseniz sirkenin tadi fasulyeye iyice sinecektir. Soganlari yarim halka seklinde dograyin ve tuzla oldurun. Iyice yumusadiktan sonra soganlari ve zeytinyagini fasulyeye ekleyin. Zeytin taneleriyle susleyip servis yapin. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment