Friday, October 29, 2010

Kete

Hazirlanis suresi: 1 saat

Pisirme suresi: 20 dakika

Hamur icin Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardagi sut
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1 cay kasigi karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatli kasigi tuz
  • Yarim kilo un
Harc icin Malzemeler:
  • 5 yemek kasigi tereyag
  • 1 su bardi sivi yag
  • 3 su bardagi un
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 2 yumurta
Acmak icin Malzeme:
  • 1 su bardagi nisasta

Hazirlanisi:
Butun malzemeleri karistirarak hamur haline getirin. Hamurun ele yapismamasi icin gerekirse un ekleyebilirsiniz. Hamurdan yumurta buyuklugunde bezeler koparip dinlenmeye bırakin. Harc icin iki yemek kasigi tereyaginda uc bardak unu rengi donene kadar kavurun. Bir tatli kasigi tuz atip kenara alin. Uc yemek kasigi terayagini eritip bir su bardagi sivi yag ekleyin. Hazırladığınız bezeleri nisastayla mumkun oldugunca ince acin. Icine erittiginiz yagi yufkanin her yerine gelecek sekilde yayin. Yagladiginiz yufkayi zarf seklinde katlayin. Ortasina kavurdugunuz undan bir yemek kasigi koyup tekrar bohca seklinde katlayin. Kat yeri asagi gelecek sekilde firin kagidi serdiginiz tepsiye yerlestirin. Butun bezeler bitince iki yumurta sarisini uzerlerine surerek onceden isitilmis 355F firinda yaklasik 20 dakika (uzerleri kizarana kadar) pisirin. Firindan cikarip servis yapın. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment

Post a Comment