Hazirlanis suresi: 10 dakika
Pisirme suresi: 25 dakika
Bekleme suresi: 20 dakika
Malzemeler:
- 1 su bardagi haslanmis nohut
- 1 su bardagi bezelye
- 1 su bardagi kucuk kup seklinde dogranmis havuc
- 3 su bardagi pirinc
- 4.5 bardak kaynamis su
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- Yarim tatli kasigi tuz
- 1 cay kasigi karabiber
Hazirlanisi:
Pirinci beyaz suyu gidene kadar yikayin. Tencereye yagi koyup once havuclari, daha sonra bezelyeleri koyup ikiser dakika soteleyin. Ardindan nohutu koyup bir dakika kadar da hepsini birlikte soteleyin. Pirinci, tuzu, karabiberi koyup bes dakika kavurun. Kavurma islemi bittikten sonra kaynamis suyu ekleyip kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin. Suyunu cektikten sonra ocagi kapatip tencerenin kapaginin altina kagit havlu koyun ve 20 dakika demlenmeye birakin. 20 dakika sonra pilaviniz servise hazirdir. Afiyet olsun...