Friday, September 17, 2010

Kisir

Hazirlanis suresi: 15 dakika

Malzemeler:
  • 1.5 su bardagi ince bulgur
  • 1.5 su bardagi kaynamis su
  • Yarim demet maydanoz
  • Yarim demet taze sogan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi karabiber
  • 1 tatli kasigi sumak
  • Yarim cay bardagi zeytinyagi
  • 2 limonun suyu
  • Yarim cay bardagi nar eksisi
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • Yarim tatli kasigi kirmizi biber
Hazirlanisi:
Bulguru derin ve kapakli bir kaba alarak uzerine kaynamis suyu koyun, kapagini kapatip bulgurun sismesini bekleyin. Bu arada maydanozu, taze sogani ve sivri biberi ince ince kiyin. Bulgur sistikten sonra (yaklasik 10 dakika) domates ve biber salcalarini ekleyerek tum bulgur renk degistirene kadar karistirin. Ince kiydiginiz maydanoz, taze sogan ve sivri biberi katarak tekrar karistirin. Tuzu, bahartalari, limon suyunu ve zeytinyagini ekleyip son bir kez karistirin. Nar eksisiyle servis edin. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment