Monday, September 27, 2010

Mercimek Koftesi

Hazirlanis suresi: 1 saat

Malzemeler:
  • 2 su bardagi kirmizi mercimek
  • 1 su bardagi ince bulgur
  • 4 bardak su
  • 1 demet taze sogan
  • Yarim demek maydanoz
  • 1 kuru sogan
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 yemek kasigi aci biber salcasi
  • 1 limonun suyu
  • Bir tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi karabiber
  • Bir fincan zeytinyagi


Hazirlanisi:
Mercimegi yikayip derin bir tencereye alin, uzerine dort bardak su ekleyerek mercimekler suyunu cekmeye yuz tutana kadar pisirin. Yikadiginiz ince bulguru mercimege ekleyin ve bulgurun kalan suyu cekerek sismesini bekleyin. Bu arada bir tavada ince kiyilmis kuru sagani zeytinyaginda kavurmaya baslayin. Soganlar yumusayip rengi degistikten sonra domates ve biber salcalarini ekleyin, karisitirin. Bu karisimi bulgur ve mercimege ekleyerek iyice karistirin. Limon suyunu ve ince kiyilmis maydanozla sogani da harca ekleyin. Bu asamada harciniz sekil verilecek kadar siki ama dagilmayacak kadar da yumusak olmalidir. Karabiber ve tuzu ekleyerek harci yogurun. Eger biber salkcaniz yeterince aci degilse kirmizi biber de ekleyebilirisniz. Avuc ici buyuklugunde parcalar kopararak kofte sekli verin, duz bir tabaga dizip servis edin. Afiyet olsun…

No comments:

Post a Comment