Thursday, November 25, 2010

Irmik Tatlisi

Hazirlama Suresi: 15 dakika

Pisirme Suresi: 10 dakika

Bekleme suresi: 2-3 saat

Malzemeler:
  • 8 silme kasik irmik
  • 10 kasik seker
  • 1 litre sut
  • 1 kasik tereyagi
  • 1 paket vanilya
  • Yarim su bardagi ince cekilmis ceviz
Hazirlanisi:
Sutu, sekeri ve irmigi bir tencereye koyup karistirmaya baslayin. Sut isinince tereyagini, kaynamaya baslayinca vanilyayi ekleyin. Bu arada surekli karistimaya devam edin. Uzerinde kucuk baloncuklar cikmaya baslayinca pismis demektir. Ocagi kapatip islattiginiz bir cam kaba bosaltin. Uzerine kiyilmis cevizi serpin. Buzdolabinda en az 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment