Sunday, November 7, 2010

Gul Boregi

Hazirlama suresi: 1 saat

Pisirme suresi: 20 dakika

Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 250 gr kiyma
  • 1 orta boy sogan
  • 2 yumurta
  • 1 cay bardagi sut
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 1 cay kasigi karabiber
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi pul biber
  • 2 dis sarimsak
  • 2 su bardagi yogurt
Hazirlanisi:
Sivi yagin yarisini tavaya koyup yemeklik dogradiginiz soganlari kavurun. Kiymayi ekleyip suyunu salip cekene kadar kavurun. Tuzunu, karabiberini koyup sogumaya birakin. Yufkaların her birini dorde bolerek 12 adet ucgen yufka elde edin. Bir bardak sutu, bir yumurtayi, yarim cay bardagi sivi yagi karistirin. Hazirladiginiz harctan kestiginiz yufkalara surun. Sonra kiymali harctan yufkanin genis tarafina ince bir serit halinde yayin. Yufkanin kenarlarini yanlardan 2 santim kadar ice katlayip yufkayi sigara böregi sarar gibi sarin. Kendi etrafinda cevirerek tepsiye yerlestirin. Bu islemi yufkalar bitene kadar tekrarlayin. Yufkalarin hepsi tepsiye dizildikten sonra 1 yumurta sarisini fırcayla uzerlerine surup onceden 395F'ye isitilmis firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirin. Firindan cikinca sarimsakladiginiz yogurdu boreklerin uzerine dokup pul biber serperek servis edin. Istege gore salca ve yagla hazirladiginiz sosu da yogurdun uzerine dokebilirsiniz. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment