Sunday, November 7, 2010

Irmik Helvasi

Hazirlama suresi: 10 dakika

Pisirme suresi: 40 dakika

Malzemeler:
  • 1 su bardagi irmik
  • 1.5 su bardagi toz seker
  • 2 su bardagi sut veya su
  • 1 yemek kasigi zeytinyagi
  • 2 yemek kasigi tereyagi
  • 1 yemek kasigi cam fistigi
Hazirlanisi: Seker ve suyu bir kaba koyup seker eriyene kadar kaynatin. Bir tencereye zeytin yagini ve cam fistigini koyup rengi sararana kadar kavurun. Sonra tereyagini koyup eriyince irmigi ilave edin. Irmik de kavrulunca (altın sarisi bir renk aldiginda kavrulmus demektir) kaynattiginiz sekerli suyu ilave edin. Tencerenin kapagini kapatip kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin. Suyunu cekince 15 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sicak veya ilik servis edin. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment