Sunday, September 12, 2010

Pogaca

Hazirlanis suresi: 35 dakika

Pisirme suresi: 25 dakika

Malzemeler:
  • 1 su bardagi yogurt
  • Yarim su bardagindan biraz az sivi yag
  • 4 su bardagi un
  • 1 silme corba kasigi kabartma tozu
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 yumurtanin sarisi
  • 2 yemek kasigi corekotu
  • Ici icin:
    • Beyaz peynir, maydanoz
    • Zeytin, kasar peynir

Hazirlanisi:
Un, yogurt, sivi yag, kabartma tozu ve tuzu derin bir kaba koyup orta sertlikte ve yapismayacak bir kivama gelene kadar yogurun. Hamur yogrulduktan ve kivama geldikten sonra ceviz buyuklugunde parcalar kopartin. Daha sonra bu parcalardan her birini avuc ici kadar acarak ic malzemesini koyun. Actiginiz hamurun iki yarisi bir araya gelecek sekilde kapatin ve kenarlarina parmaklarinizla bastirarak acilmasini engelleyin. Verdigimiz bu malzemelerden 20-25 tane pogaca cikacaktir. Ic malzemesini peynirli yapmak isterseniz rendelenmis beyaz peyniri ince kiyilmis maydonozla karistirabilirsiniz. 1 pogacaya 1 tatli kasigi kadar peynirli ic yeterli olacaktir. Zeytinli yapmak isterseniz de her pogacaya bir zeytin ici ve bir tutam kasar rendesi koyabilirsiniz. Kasar rendesi zeytinli pogacanin kuru olmasini engelleyecektir. Hazirladiginiz pogacalari yagli bir firin tepsisine dizdikten sonra uzerlerine bir yumurta sarisi surup, corek otu serpin. Onceden isitilmis 170C firinda 25 dakika kadar (yumurta sarisi acik kahverengi bir renk alana kadar) pisirin. Afiyet olsun...







1 comment: