Pisirme suresi: 15-20 dakika
Malzemeler:
- 5 su bardagi un
- 2 cay bardagi toz seker
- 1 cay bardagi yogurt
- 1 silme yemek kasigi kabartma tozu
- 200 gram tereyagi
- 1 yumurta
- 1.5 su bardagi ceviz ici
Hazirlanisi:
Ceviz haric butun malzemeleri derin bir kapta yumusak ve yapismayacak bir kivama gelene kadar karistirin. Hamur kivama geldikten sonra icine rendelenmis ceviz icini koyun ve karismasini saglayin. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopartarak yaglanmis firin tepsisine dizin. Onceden isitilmis 170C firinda 15-20 dakika (ustleri hafif pembelesinceye kadar) pisirin. Kurabiyeler firindan ilk ciktiginda yumusak olacak, sonradan sertlesecektir. Afiyet olsun...
ya bu cok guzel oldu... tesekkurler:) tarif cok basarili:)))
ReplyDelete